Három egymás utáni évben is kosárlabda-világbajnokságot rendezhet Magyarország

Perl Zoltán (b), a magyar válogatott tagja, valamint a lengyel Przemyslaw Zamojski a férfi kosárlabda világbajnoki selejtezősorozat C csoportjában játszott Magyarország - Lengyelország mérkőzésen
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) új rendszer szerint osztotta el a korosztályos világbajnokságok rendezését. A sportág vezetői úgy döntöttek, hogy több évre előre kijelölik a finálék helyszíneit. Az új struktúrában Magyarország három vb-t is rendezhet 2021 és 2023 között.

Az első évben az U19-es női mezőny legjobbjait láthatjuk vendégül, hogy eldöntsék, ki lesz a világbajnok. 2022-ben az U17-es hölgyek világbajnokságának adhat otthont Magyarország, míg egy évvel később, tehát 2023-ban a fiú utánpótlás legnagyobb versenyének, az U19-es világbajnokságnak lesz rendezője a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

A FIBA közleményében kiemeli, hogy

a magyar szövetség már többször bizonyította rátermettségét és szervezőkészségét olyan jelentős események szervezésével, mint a női Európa-bajnokság, számos korosztályos kontinenstorna, valamint a nagy sikert arató 3x3-as Európa-bajnokságok Debrecenben.