Befejezi a játékot a Barcelona legendás kézilabdázója

FC Barcelona v HC Vardar - Handball Champions League handball match FCB FC Barcelona HC Vardar Palau Blaugrana Urbanandsport NurPhoto Velux Champions League sports news
Victor Tomas a a hatodik kézilabdázó, akinek a mezszámát a Barcelona visszavonultatja
Vágólapra másolva!
Hétfőn egy hivatalos sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy abbahagyja a profi kézilabdát Victor Tomas. A Barcelona 34 éves jobbszélsőjét tavasszal láthatjuk utoljára játszani, a szezon után befejezi.

Amikor Victor Tomás bejelentette, hogy szívproblémák miatt a szezon végén visszavonul a profi kézilabdától, a sajtótájékoztatón jelen lévők tapssal fejezték ki tiszteletüket a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes játékos előtt. Tomás meghatódva figyelte a reakciókat.

Victor Tomas a a hatodik kézilabdázó, akinek a mezszámát a Barcelona visszavonultatja Forrás: NurPhoto/Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto/Joan Valls

A februárban 35. életévét betöltő jobbszélső 1998 óta tartotott a Barcelona családjához. Azóta összesen 67 trófeát nyert a katalán klub játékosaként, közte 11 spanyol bajnoki címmel.

Tomás tagja volt annak a 2013-as spanyol válogatottnak, mely 2005 után másodszor tudott a világ legjobb csapata lenni.

A klublegenda nemrég szerezte meg 700. BL-gólját

- jelenleg 705-nél tart -, így semmi meglepetés nincs abban, hogy az idény végén Barcelona visszavonultatja a 8-as mezszámot, amiben Tomas hétről hétre pályára lépett.

A döntés a szívproblémái miatt már korábban megfogalmazódott benne. Most döntött úgy, hogy ha tovább folytatná szeretett sportágát, akkor az az életminősége és a családja rovására tudna csak megtörténni.