Társoldalunk:

Görbicz Anita visszatér a magyar kézilabda-válogatottba

2020.02.06. 17:04

Véglegessé vált a női válogatott szakmai stábja a márciusi olimpiai selejtezőre. Danyi Gábor és Elek Gábor szövetségi kapitányok munkáját szakmai tanácsadóként Görbicz Anita is segíteni fogja - olvasható a magyar szövetség hivatalos oldalán.

Görbicz Anita szerepvállalása szinte magától értetődő volt, nagyon örülök, hogy ennyire hasonlóan gondolkozott a kérdésben mindegyik fél. Biztos vagyok benne, hogy - immár a kispadon - vele még több, jobb tud lenni a magyar válogatott  - mondta Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. 

"Görbicz Anita játékostapasztalata, kvalitásai révén fontos láncszem lesz a női válogatottban, hiszen igazi ikonja a magyar kézilabdának.  Szakmailag és emberileg is sokat segíthet, velünk lesz a mérkőzéseken a kispadon is. Most mindenkire szükségünk van a sikeres olimpiai selejtező érdekében" - emelte ki Danyi Gábor szövetségi kapitány.

Görbicz Anita 233 válogatott mérkőzéses rutinja aranyat érhet az olimpiáért küzdő magyar csapatnakForrás: MTI/Krizsán Csaba

Anitával sokat nyerhetünk, hiszen a legfiatalabb játékosok számára is igazi példakép, örülök, hogy ott lesz a válogatottban, immár a stábban  - tette hozzá Elek Gábor. 

Nagy megtiszteltetés, hogy a szövetségi kapitányok számítanak rám a szakmai stábban az olimpiai selejtező alkalmával, így örömmel vállaltam, hogy ott legyek a csapattal. Nekem is új lesz a feladat, kíváncsian várom az első összetartást, és igyekszem minél jobban segíteni az edzők és a lányok munkáját  - mondta Görbicz Anita az új szerepköréről.

A kapusedző Bakos István, az erőnléti edző Holanek Zoltán lesz, Dr. Balogh László pedig a mentális felkészítésben segít a nemzeti csapatnak.

A magyar válogatott a február 9-11. közötti összetartást követően március 20-22. között Győrött olimpiai selejtezőn vesz részt, amelyen sorrendben Kazahsztán, Szerbia és Oroszország csapatával találkozik. Az olimpiai selejtezőtorna első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára.