Társoldalunk:

Kilenc góllal nyert a címvédő Győr a kézi-BL-ben

2020.02.08. 15:54

A címvédő Győri Audi ETO KC 29-20-ra nyert a román Ramnicu Valcea otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában, szombat délután.

Eredmény, középdöntő, 3. forduló, 2. csoport:
SCM Ramnicu Valcea (román)-Győri Audi ETO KC 20-29 (6-10)

A győriek közül ezúttal is a sérülés után gyógyuló norvég Kari Aalvik Grimsbö és Görbicz Anita hiányzott. Jobban kezdtek a románok, az ETO a tizedik percben vezetett először. A Valcea az első félidő utolsó nyolc percében nem talált be, ezt a Győr egy 4-0-s sorozattal használta ki. A pontatlan lövések miatt alacsony volt a színvonal, a hazaiak tíz, a vendégek 15 lövést rontottak, mégis utóbbiak vezettek 10-6-ra.

Az első felvonás utolsó két gólját, majd a második félidő első három győri találatát is a norvég Veronica Kristiansen szerezte, vezérletével tartotta előnyét az ETO. Kiss Éva a folytatásban is jól védett, erre alapozva a címvédő 22-15-re elhúzott, és végül kilenc góllal nyert idegenben. A mezőny legeredményesebb játékosa Kristiansen volt kilenc találattal. A két csapat 15. alkalommal játszott egymással, hat román siker és egy döntetlen mellett nyolcadszor nyert a Győr. A veretlenül csoportelső győriek február 23-án a francia Brest Bretagne otthonában folytatják szereplésüket a BL középdöntőjében.