Társoldalunk:

Csoportelsőként jutott tovább a Siófok az EHF-kupában

2020.02.09. 16:43

A címvédő Siófok KC 34-22-re legyőzte a román Magura Cisnadie csapatát a női kézilabda EHF-kupa csoportkörének utolsó fordulójában, amivel megnyerte a B csoportot.

A Siófok január 12-én 31-23-ra győzött a románok vendégeként. A vasárnapi mérkőzésen Kjerstin Solas, Mazák-Németh Csilla és Nerea Pena sérülés, Silje Solberg pedig betegség miatt hiányzott a csapatból.

Szokatlanul lassú, némileg pontatlan játékkal kezdtek a hazaiak, így a csoport utolsó helyén pont nélkül álló Magura Cisnadie tartotta a lépést, sőt a meccs negyedénél 7-5-re vezetett. A védekezéssel nem volt probléma, és Tor Odvar Moen vezetőedző időkérése után a támadójáték is pontosabbá vált. Ennek köszönhetően a címvédő fordított, sőt a hajrája kimondottan jól sikerült, és gyors akciókkal a szünetre háromgólos előnybe került.

Csoportelsőként jutott tovább a címvédő Siófok az EHF-kupábanForrás: EHF European Cup, Twitter

A vendégek a második félidő elején még tartották magukat, majd a 38. perctől a házigazdák a francia Camille Aoustin vezérletével 5-0-s sorozatot produkáltak, ezzel eldöntötték a meccset. A Magura Cisnadie védelme ekkor már nem tudta megakadályozni a Siófok lendületes, kombinatív támadásait, így a végjátékban már csak a különbség volt a kérdés. Hazai oldalon lehetőséget kaptak a cserejátékosok, akik szintén hozzá tudtak tenni csapatuk teljesítményéhez, a 34-22-es sikerhez.

A mezőny legeredményesebb játékosa Camille Aoustin, Such Nelli és Andrea Kobetic lett egyformán hat góllal.

A siófokiak négy győzelemmel és két döntetlennel zárták a csoportkört. A negyed- és az elődöntő sorsolására kedden délelőtt kerül sor Bécsben.

Női kézilabda EHF-kupa, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, B csoport:
Siófok KC-CS Magura Cisnadie (román) 34-22 (15-12)