Tizenhat fős kerettel vág neki a női vízilabda-válogatott az olimpiai selejtezőnek

GANGL Edina
Kvangdzsu, 2019. július 14. Gangl Edina, Leimeter Dóra, Szilágyi Dorottya és Parkes Rebecca (b-j) a medencébe ugrik a női vízilabda selejtezőkörének B csoportjában játszott Magyarország - Dél-Korea mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 14-én. A magyar női vízilabda-válogatott 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Tizenhat fős kerettel kedden (ma) kezdi meg a felkészülést a magyar női vízilabda-válogatott a trieszti olimpiai selejtezőre.

A szövetség honlapjának beszámolója szerint ennek keretein belül találkozik majd a csapat egy hét múlva Szentesen Hollandiával a világliga selejtezőjében.

Azzal, hogy a magyar együttes a januári, budapesti Európa-bajnokságon harmadik lett, és így nem tudott olimpiai kvótát szerezni, a B-opció lép életbe, a márciusi olimpiai selejtező miatt átalakul a bajnoki program. Újabb felkészülés veszi kezdetét, melyet majd a Tokióra készülő ausztrál válogatottal közös edzések is segítenek – írja az mvlsz.hu.

Gangl Edinára, Leimeter Dórára, Szilágyi Dorottyára és Parkes Rebeccára (b-j) is számít Bíró Attila Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az olaszországi selejtezőn, az utolsó kvótaszerző tornán a magyar válogatott az Eb-n hatodik görögökkel, valamint az izraeliekkel, az új-zélandiakkal és egy ázsiai csapattal szerepel egy csoportban.

Az, hogy melyik ázsiai csapatok utaznak a tornára, még nem dőlt el, a koronavírus-járvány miatt ugyanis tisztázatlan a kontinens olimpiai selejtezős tornájának sorsa.

A női válogatott 16-os kerete

kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Eger)
mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Mivel az afrikai kontinens legjobbja, a Dél-afrikai Köztársaság jelezte, hogy vállalja a tokiói részvételt, a trieszti tornáról csak a két döntős szerez kvótát.

A selejtezőt március 8. és 15. között rendezik meg, a csoportküzdelmek után negyeddöntőkkel folytatódik a viadal.

A csoportok:
A csoport:
Hollandia, Franciaország, Olaszország, Ázsia 2, Szlovákia

B csoport:
Görögország, MAGYARORSZÁG, Izrael, Új-Zéland, Ázsia 1