Társoldalunk:

Davis: Ez a mérkőzés volt az egyik legnehezebb feladat, mióta itt vagyok

2020.02.23. 19:22

A Telekom Veszprém a veterán Sterbik Árpád bravúrjainak is köszönhetően 24-23-ra legyőzte a Montpellier-t a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában. A találkozót követően a főszereplők nyilatkoztak a sajtótájékoztatón.

Megtisztelő volt egy ilyen csarnokban, ezelőtt a lenyűgöző közönség előtt játszani  - mondta Patrice Canayer, a vendégcsapat edzője. Jó mérkőzést játszottunk, szomorú vagyok a mai vereség miatt, mert nagyon sokat készültünk erre az összecsapásra - folytatta a Montpellier kispadján 1994 óta ülő mester, akinek szavaiból egyértelmű volt, hogy győzni jött a Veszprém Arénába. 
Egyetértek az edzőmmel, meglettek volna a lehetőségeink, hogy a mi javunkra dőljön el egy góllal ez a meccs. Úgy érzem, hogy a kapusok jelentették a különbséget  - értékelt Jonas Truchanovicius, a francia csapat litván játékosa.

Rendkívül önkritikusan értékelt David Davis, a veszprémiek vezetőedzője a találkozót követőenFotó: Szabó Gábor - Origo

"Nagyon nehéz, kihívásokkal teli mérkőzés volt. Nem játszottunk jól, ráadásul amikor Yahia megsérült a második félidőben, akkor a taktikai lehetőségeink is leszűkültek." Mióta Veszprémben vagyok, ez volt az egyik legnehezebb feladatunk. Végig nyerni szerettünk volna, mert kellettek ezek a fontos pontok a továbbjutás szempontjából. A győzelem összejött, azonban sok mindent át kell majd beszélnünk a következő feladatok előtt - mondta David Davis, a Telekom Veszprém edzője, aki még nem tudja, milyen hosszú kihagyás vár fiatal egyiptomi jobbátlövőjére. 
Nem volt szép meccs, cserébe hatalmas csata volt a pályán. Végig nagyot küzdöttünk, mert tudtuk, mennyire fontos ez a mérkőzés. Annak ellenére is összejött a győzelem, hogy nem játszottunk jól - fejezte ki véleményét rendkívül önkritikusan Rasmus Lauge, a veszprémi együttes irányító-átlövője, majd hozzátette, hogy szeretné megköszönni a szurkolóknak, hogy ismét a csapat mögé álltak a nehéz pillanatokban.