Társoldalunk:

A koronavírus miatt nem tud kiállni az egri vízilabdacsapat az Eurokupában

2020.02.27. 18:17

Jövő szombaton nyithat ki az egri Bitskey Aladár Uszoda, amelyet a koronavírus veszélye miatt zártak be, így a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata három nappal korábban nem tud kiállni az olasz Brescia elleni Eurokupa-elődöntő visszavágójára és búcsúzik a sorozattól.

Szécsi Zoltán, a klub ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta, így nem tudnak pályát biztosítani a párharc második felvonására - ráadásul a bezárás óta edzeni sem tudnak, a helyzetüket ellehetetlenítették, holott senki sem beteg a csapatból -, ezért a Brescia 5-0-s végeredménnyel fogja kapni a mérkőzést játék nélkül.

Szintén a csapathoz kapcsolódó hír, hogy elmaradt az A-Híd OSC Újbuda és a ZF-Eger szombatra kiírt összecsapása a férfi vízilabda ob I-ben.

Múlt szombaton az első mérkőzésen Észak-Olaszországban, a koronavírus-járvány miatt karantén alá vont terület közelében 6-3-ra nyertek a hazaiak, ezt követően zárták be az egri létesítményt elővigyázatossági okokból.

A koronavírus miatt nem tud kiállni az egri vízilabdacsapat az EurokupábanForrás: MTI/Komka Péter

A városi önkormányzat csütörtöki közleménye szerint az országos koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzzsel történő egyeztetést követően született meg a döntés a nyitás új időpontjáról, melynek feltétele, hogy megbetegedés nem történik.

A kommüniké hangsúlyozza, "nincs tudomás vírus jelenlétéről, így ez a lépés kizárólag a megelőzést és Eger lakosainak biztonságát szolgálja."