Távozik a Ferencváros világbajnok holland klasszisa

Horizontal
Dutch Danick Snelder (C) of FTC Rail Cargo Hungaria scores a goal against Djurdjina Jaukovic (CR) of Buducnost in Budapest on March 11, 2017 during the EHF Women's Champions League handball match FTC-Rail Cargo Hungaria vs Buducnost. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Négy év után távozik a bajnoki ezüstérmes FTC Rail-Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának holland játékosa, Danick Snelder. A következő szezonban a Siófok játékosa lesz.

Danick Snelder 2016-ban a Thüringer csapatából érkezett a Ferencvároshoz. A holland beálló gyorsan beilleszkedett, amiben ebben nagy szerepe volt annak, hogy már az első napoktól kezdve tanulta a magyar nyelvet. A csapat meghatározó tagjává vált, ezért 2018-ban további két évre szerződést hosszabbítottak vele, azonban a 2020 nyarán lejáró megállapodás már nem hosszabbodik meg, a játékos a következő szezontól a Siófokban folytatja karrierjét, írja közleményében a klub.

„Fontos láncszemévé vált Danick Snelder a csapatunknak a pályán kívül és belül egyaránt, ezért sajnálom, hogy nyáron távozik – mondta a témával kapcsolatban Bognár László ügyvezető igazgató. – Örülök, hogy a Fradi-család tagjává vált az elmúlt négy évben, hiszen nagyszerű kézilabdázót és embert ismerhettünk meg benne. Köszönjük a klubért tett erőfeszítéseit, és további pályafutásához sok sikert kívánunk."

Snelder meghatározó tagja a holland kézilabda-válogatottnak, amelyikben eddig 174 mérkőzésen 416 gólt szerzett. A csapattal a 2015-ös ezüst- és a 2017-es bronzérem után a 2019-es Japánban rendezett világbajnokságon ezúttal már aranyérmet nyert. A Spanyolország ellen 30-29-re megnyert döntőben öt gólt szerzett.