Története során először nyert a Pénzügyőr a férfi röplabda Magyar Kupában

A győztes Pénzügyőr a Magyar Kupában.
Vágólapra másolva!
A Pénzügyőr nyerte a férfi röplabda Magyar Kupát, mivel a pénteki fináléban 3-2-re legyőzte a házigazda Kecskemét csapatát. A bronzérem korábban a Kaposváré lett a sorozatban.

A finálé első játszmájában a magyar sorozatokban ebben az idényben még veretlen fővárosiak valósággal átgázoltak riválisukon, de a második szettben 19-19-nél sérülés miatt elveszítették egyik legjobbjukat, Kovács Zoltánt. A Kecskemét 21-23-ról maga javára fordította a játékrészt, majd a következőt végig vezetve simán nyerte meg.

A negyedik etapra ismét magára talált a PSE és magabiztos teljesítménnyel egyenlített, az ötödik játszmában pedig végig vezetve, de négy mérkőzéslabdát elpuskázva története első aranyérmét szerezte. A PSE korábban a bajnokságban és az MK-ban is két-két ezüstéremig jutott.

A fővárosiakat irányító Jókay Zoltán korábban a Vasas női csapatával nyolc kupagyőzelmet aratott, a negyedik olyan edző lett, aki férfi és női vonalon is MK-t nyert.

Korábban a Kaposvár férfi röplabdacsapata szerezte meg a Magyar Kupa bronzérmét, miután a kecskeméti négyes döntő helyosztóján 3-1-re legyőzte a Kazincbarcika együttesét.