Vágólapra másolva!
A Ferencváros 26-25-re legyőzte a vendég dán Esbjerget vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének ötödik fordulójában Érden.

Eredmény, középdöntő, 5. forduló, 1. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg (dán) 26-25 (13-15)

A két együttes előző meccsét február elején 29-27-re a dánok nyerték. A magyar csapat számára vasárnap tét nélküli volt az érdi mérkőzés, ugyanis az előző fordulóban eldőlt, hogy nem juthat tovább a negyeddöntőbe. A keretből egyedül Csiszár-Szekeres Klára hiányzott.

Klujber Katrin góljainak köszönhetően jól kezdett és nagy iramot diktált a házigazda, a vendégek csupán egy-egy góllal tudtak vezetni.

A ferencvárosi Katrin Gitta Klujber a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 5. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzésen az Érd Arénában 2020. március 1-jén. A Ferencváros 26-25-re győzött Forrás: MTI/Illyés Tibor

Mindkét együttes hatékonyan védekezett, ám az Esbjergnek - a világbajnok holland Estavana Polman jóvoltából - mindig volt válasza az eredményes magyar megoldásokra, és a szünetben 15-13-ra vezetett.

A második felvonás elején már három találat is volt az FTC hátránya, ám Kovacsics Anikó irányításával és Klujber újabb góljaival 6-2-es sorozatot produkált a csapat, és fordított. A folytatásban Bíró Blanka remekül védett, csapattársainak lövései azonban pontatlanokká váltak. Felváltva születtek a gólok, majd az utolsó percben a magyar csapat támadhatott a kétgólos vezetésért, és bár Háfra Noémi eladta a labdát, a dánok sem tudtak élni az utolsó lehetőségükkel.

A mezőny legeredményesebb játékosa Klujber Katrin volt 12 góllal, a másik oldalon Polman tízszer volt eredményes.

A Ferencváros jövő szombaton az orosz Rosztov-Don otthonában zárja a középdöntőt, egyben idei BL-szereplését.

A csoport állása: 1. Metz HB (francia) 13 pont, 2. Rosztov-Don (orosz) 11 (250-240), 3. Team Esbjerg 11 (259-250), 4. CSM Bucuresti (román) 9, 5. Vipers Kristiansand (norvég) 5 (259-275), 6. FERENCVÁROS 5 (244-262)