Vágólapra másolva!
Ha csoda nem is, de óriási bravúr lenne, ha a Swietelsky-Békéscsaba bejutna a legjobb négy közé a női röplabda Challenge Kupában. Maga a tény is megsüvegelendő, hogy ennek a kapujában áll a csapat, viszont a két héttel ezelőtti, Olimpiakosz Pireusz elleni hazai mérkőzés komoly akadályt görgetett az együttes elé. Aki látta az összecsapást, az biztosan nem felejtette el, egyrészt a remek színvonal, másrészt a bolgár vezetőbíró minősíthetetlen ténykedése és borzalmas hibái miatt.

Ő volt az, aki egy tiszta csabai pontot fújt be a görögöknek úgy, hogy meccslabdájuk volt, viszont ha "jól látta volna", hogy mi történt, akkor egyenlő lett volna az állás a negyedik játszmában. Azt pedig már mondani sem kell, hogy egy esetleges ötödik szettben bármi megtörténhetett volna, és a visszavágó is nyíltabb lehetne.
De ez már a múlt, és szerencsére sem a játékosok, sem Vasja Samec Lipicer vezetőedző nem ezen keseregnek.

Hibátlan meccsre van szükség a BRSE-től a bravúrhoz Forrás: CEV

"Persze, jobb lett volna egy ötödik szettre bízni a döntést, de nem tudunk ezen változtatni. Azon a meccsen is láttam jó dolgokat, végig küzdöttünk. Viszont az Olimpiakosz jó csapat, és nem a bíró miatt nyert. Rutinosak, türelmesek, biztosra mennek és nem hibáznak. Védekezésben is jók, legyen szó blokkmunkáról, vagy a liberóról, aki az első találkozón is remekelt.

A csabaiak dolgát a sérülések sem könnyítik meg. Bodnár Dorottya, Sebestyén Flóra és Rády Boglárka sem tarthatott a csapattal Görögországba, így mindössze 11 játékos léphet majd pályára a visszavágón.
A mérkőzésnek a Dimotiko Gimnasztirio Melina Merkuri csarnok ad majd otthont, amit a csapat már vasárnap este birtokba vett, ugyanis jóval egyszerűbb volt az együttes számára, hogy egy nappal korábban érkezzen. Így a lányok többet is tudtak készülni és alkalmazkodni a teremhez, és persze a videoelemzés sem maradhatott el.

Csabai edzés a nagymúltú ellenfél otthonában. Azokat a bannereket nem a szél hordta össze Forrás: Origo

Ahhoz, hogy a magyar csapat továbbjutást ünnepelhessen, 3-0-ra, vagy 3-1-re kell nyernie, majd az ezek után következő aranyszettet is be kell húznia.
Érdekesség, hogy a bírókat felügyelő supervisor görög lesz (ez egyébként nem szabálytalan), mert az eredetileg kijelölt cseh úriember a koronavírusra, majd saját betegségére hivatkozva lemondta az utat.

Kicsit nehezebb tehát a feladat, mint tavaly a CEV-kupa negyeddöntőjében a St. Raphael ellen, de talán akkor sem számított arra senki, hogy a BRSE az idegenbeli visszavágón 3-0-ra nyer és ezzel történelmet ír. A gyönyörű idő és a tengerpart akár még elő is hozhatja a lányokból az emlékeket.
A mérkőzést magyar idő szerint 16.25-től a DigiSport közvetíti.