Társoldalunk:

Újabb holland világbajnokot igazolt a siófoki kézicsapat

2020.03.08. 19:17

Laura van der Heijden személyében egy újabb világbajnok holland kézilabdázót igazolt a Siófok KC női kézilabdacsapata.

A klub vasárnapi tájékoztatása szerint a nyártól a Balaton partján folytatja pályafutását a német válogatott kapuvédő, Dinah Eckerle, valamint a francia válogatott balátlövő, Tamara Horacek.

A jobbátlövő Van der Heijden már játszott Magyarországon, a 2017/18-as idényben a Ferencvárost erősítette. Azóta a Bietigheim gárdájával német bajnok lett. 

Tapasztalatból mondom, hogy a magyar bajnokság pokolian erős. Minden mérkőzésen oda kell tenned magad, különben bajba kerülsz azonnal"  - fogalmazott a csapat honlapján a légiós. Hozzátette: reméli, hogy a csapat idén ki tudja harcolni a Bajnokok Ligája-indulást.

Laura van der Heijden a magyar csapat ellen játszott a 2018-as Európa-bajnokságonForrás: AFP/Sebastien Bozon

Eckerle - aki eddig csak hazája bajnokságában játszott - ugyancsak a Bietigheimtől érkezik.

Horacek háromszoros francia bajnok. Sikereit nevelőcsapata, a Metz Handball játékosaként érte el még 2013 és 2017 között. Azóta a szintén francia Issy Paris Handball játékosa. A francia válogatottal 2016-ban a svédországi Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.

Az EHF Kupa-győztes Siófok múlt héten jelentette be, hogy szerződtette az ugyancsak világbajnok holland beállót, Danick Sneldert, mégpedig a Ferencvárostól.