Vágólapra másolva!
Németországban koronavírust diagnosztizáltak egy másodosztályban játszó jégkorongozónál, ezért az egész csapatot karanténba zárták.

A hírt Tudd Hlusko, az Adler Mannheim csapatának észak-amerikai játékosmegfigyelője, korábbi NHL-játékos jelentette be egy kanadai rádióadó, a Sportsnet 590 egyik műsorában. Azt is elmondta, hogy nincs konkrét információja a játékos kilétéről és a csapatot sem nevezte meg.

Ezzel egy időben a Német Jégkorongszövetség (DEB) bejelentette, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti az első (DEL) és a másodosztály (DEL2) küzdelmeit, és nem hirdetnek bajnokot, akárcsak az osztrák bázisú EBEL-ben, ahol a Fehérvár AV19 is szerepel.

Bajnokavatás nélkül ért véget az osztrák jégkorongliga

Azonnali hatállyal véget ért az osztrák jégkorongliga, így a mostani szezonban nem hirdetnek bajnokot. Az EBEL keddi tájékoztatása szerint a liga elnöksége, valamint az érintett klubok közösen úgy döntöttek, hogy beszüntetik a 2019-20-as idényt. Az osztrák kormány a koronavírus-járvány miatt kedden április elejéig betiltott minden olyan rendezvényt, amelyen 500 főnél nagyobb közönség részvétele várható.

A német bajnokságot a következő idényben az Adler Mannheim, a Straubing Tigers, az Eisbären Berlin és az EHC Red Bull München képviseli a Bajnokok Ligájában.