Társoldalunk:

Elmarad a magyar női kéziválogatott olimpiai selejtezője

2020.03.13. 15:38

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elhalasztotta a 2020. március 20-22. közötti időpontra kiírt női olimpiai selejtezőket - adta hírül hivatalos oldalán a magyar szövetség.

Az eredetileg március közepére kiírt, győri kvalifikációs tornára sem kerül sor, amelyen a magyar mellett az orosz, a szerb és a kazah válogatott venne részt. Az IHF 2020 júniusát jelölte meg a selejtező lehetséges időpontjaként.

A Magyar Kézilabda Szövetség folyamatosan egyeztet az IHF-fel, és amennyiben a járványügyi helyzet és a jogszabályok megengedik, későbbi, júniusi időpontban mindenképpen szeretné megrendezni az ötkarikás selejtezőt.

Nagyon sajnáljuk, ugyanakkor megértjük a Nemzetközi Kézilabda Szövetség döntését – mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója.

Nagyon reméljük, hogy egy későbbi időpontban sorra kerül a torna, és természetesen jelezzük az IHF-nek, hogy készen állunk a rendezésre, ha a körülmények lehetővé teszik. Az egyéb magyarországi eseményekkel kapcsolatban folyamatosan figyeljük a híreket, egyeztetünk és gyűjtjük az információkat, ha szükséges, további döntéseket is fogunk hozni, hiszen a legfontosabb a sportolók egészsége - mondta Novák András a kéziszövetség honlapjának.