Társoldalunk:

Sorra hagyják el Magyarországot a női kosárcsapatok amerikai játékosai

2020.03.13. 16:56

A TFSE és a Csata amerikai légiósai is elhagyták Magyarországot és visszarepültek az Egyesült Államokba. Közben kiderült, hogy a férfi bajnokság szombatra tervezett fordulóját lefújták. Az MKOSZ a teljes férfi és női bajnokságot leállította.

Elsőként a budapesti Csata együttesétől érkezett a hír, Megan Gustafson ugyanis villámgyorsan elhagyta Budapestet és Amerikába repült. Nem sokkal később a Magyar Kupában negyedik helyezett TFSE két amerikai játékosa, Alisia Jenkins és Chanise Jenkins is repülőre szállt. Egyelőre ennek a két csapatnak az amerikai játékosairól tudunk, de nem kizárt, hogy a sor még bővülhet.

Közben a szombatra tervezett férfi kosárlabda NB I teljes fordulója elmarad. Elsőként a bajnok Falco csapata jelentette be, hogy nem utazik el Szolnokra az Olaj elleni összecsapásra. A lavinát tehát a szombathelyi csapat indította el, aztán a bajnokság többi együttese is csatlakozott ehhez. A klubok sorra jelentették be, hogy a szombati fordulóban nem játszanak. Miután az Atomerőmű SE és a KTE-Duna Aszfalt is közölte szurkolóival, hogy elmarad a soron következő mérkőzésük, biztossá vált, hogy egy meccs sem lesz a hétvégén. Mint ahogyan a bajnokságban sem, mert az MKOSZ pénteken délután mind a férfi, mind a női bajnokságot leállította.

"A napokban hosszasan egyeztettünk elnökségi tagokkal, játékosokkal, edzőkkel, klubvezetőkkel a mérkőzések megrendezését illetően – mondta Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke. Nagyon örülök annak, hogy mindenki felelősségteljesen állt a kérdéshez, s nem a pillanatnyi, vagy akár hosszú távú hasznot, a bajnoki helyezéseket nézte, hanem az egészséget."

A 2019/2020-as szezonnal kapcsolatos végső döntést az MKOSZ Elnöksége a 2020. március 17-én 13.00-tól tartandó, az NB I. A csoportos sportszervezetek vezetőivel közösen megrendezendő rendkívüli ülésén hozza meg.

Forrás: BB1, MKOSZ