Vágólapra másolva!
A férfi kosárlabda-bajnokság címvédőjének és jelenlegi listavezetőjének, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatának szlovén edzője nem marad tovább Magyarországon.

Miután a koronavírus-járvány miatt a bajnokság szünetel, a szlovén szakember úgy döntött, hogy inkább a Bécsben élő felesége és gyereke mellett a van a helye.

"Úgy döntöttem, hogy ma visszamegyek Ausztriába, Bécsbe, a családommal kell lennem ebben a szituációban. Bécsben fogom megvárni a szövetség döntését, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább. Ebben a helyzetben a családom élvezi a prioritást. Nem ülhetek tétlenül, és várjak addig, amíg lezárnak a határok. Vannak dolgok, amik sokkal fontosabbak az életben, mint a kosárlabda" – mondta a BB1.hu honlapnak nyilatkozva.

Gasper Okorn a döntéséről már tájékoztatta a klub vezetőségét, és abbéli reményét fejezte ki, hogy "hamarosan sikerül rendezni ezt az egész szituációt, és újra egy normál életet tudunk élni", valamint megköszönte szombathelyi szurkolók egész szezon során nyújtott támogatását.

Gasper Okorn (középen) nem tart több edzést a Falco játékosainak Forrás: Falco KC Szombathely

"Nagyszerűek voltatok, élveztem minden pillanatát a veletek töltött időszaknak. Fantasztikus szezonunk volt, de jelen pillanatban nem látom értelmét az egésznek, ugyanis a kosárlabda szurkolók nélkül semmit sem ér. Ez már nem kosárlabda. Így semminek nincs értelme. A kialakult szituáció túl megy a sporton. Az összes magyar kosárlabda szurkolónak a legjobbat kívánom!"

A koronavírus-helyzet miatt jelenleg szünetel a magyar férfi kosárlabda bajnokság. Az MKOSZ a csapatokkal együtt úgy döntött, hogy a szombati fordulót nem rendezi meg, a bajnokság sorsáról a keddi elnökségi ülésen határoznak.

Mint azt már napokkal korábban megírtuk a helyzet súlyosbodásával párhuzamosan a női bajnokság csapatait sorra hagyják el a légiósok.