A koronavírus a legnézettebb hokiszezont vágta el

Columbus Blue Jackets v Calgary Flames GettyImageRank2 SPORT ATHLETE ICE HOCKEY alberta hockey national hockey league sports PROFESSIONAL arena
CALGARY, AB - MARCH 4: The Calgary Flames salute the crowd after defeating the Columbus Blue Jackets in overtime during an NHL game at Scotiabank Saddledome on March 4, 2020 in Calgary, Alberta, Canada. Derek Leung/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A legnépszerűbb európai jégkorongligák mindegyikében nőttek a nézőszámok - írta honlapján a nemzetközi szövetség (IIHF).

Ezek alapján a legtöbb szurkoló a svájci élvonal küzdelmeire kíváncsi, itt 1,8 százalékos növekedéssel először lépte át az átlagnézőszám a hétezres határt (7074). A második helyen a német liga (DEL) áll 6523-es átlagnézőszámmal, míg az orosz bázisú KHL 6486-tal a harmadik. A világ legnézettebb hokis bajnoksága az észak-amerikai profiliga, az NHL, ott 17,423-as átlagnézőszámot produkáltak.

A Fehérvárt felvonultató osztrák központú EBEL 3163-as átlagnézőszámmal a hetedik, a DVTK Jegesmedvéket és a MAC Újbudát foglalkoztató szlovák liga a kilencedik 2379-cel.

A magyar központú Erste Liga 632 átlagnézővel a 17.
Magyar klub nincs a nézőszámokat tekintve a legjobb százban, vezet a svájci SC Bern (16,237), második az orosz SZKA Szentpétervár (13,594), harmadik a német Kölner Haie (13,333).

A koronavírus miatt az összes fent említett jégkorongliga idei szezonját törölték, a KHL-t április 10-ig, az NHL-t határozatlan időre felfüggesztették.