Társoldalunk:

Megvan a női kéziválogatott olimpiai selejtezőjének új időpontja

2020.03.24. 16:14

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint a női kézilabda olimpiai selejtezőtornák új időpontja 2020. június 12-14. lesz - olvasható a magyar szövetség hivatalos oldalán.

Az eredetileg 2020. március 20-22. között Győrött sorra kerülő, ám a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) által elhalasztott női olimpiai selejtező új időpontja az IHF közlése szerint 2020. június 12-14., az eredetileg kijelölt rendezőkkel. Ennek értelmében a magyar csapat Győrött léphet pályára, azonban a NOB közlése miatt elképzelhető, hogy az IHF az olimpiai selejtezők időpontjával kapcsolatban a közeljövőben újabb módosító döntést hoz.

Az olimpia az emberiség egyik legszebb ünnepe, minden sportszerető számára szomorú a hír, hogy későbbre halasztják az ötkarikás játékokat, ám a jelenlegi helyzetben, amikor a járvány jóval túlmutat a sporton, és az emberéletek védelme a legfontosabb, úgy gondolom, más döntést nem lehetett hozni, ráadásul így megvan rá az esély, hogy teljes olimpia kerüljön sorra - emelte ki Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója.

A halasztás az olimpiai selejtező időpontját is tovább módosíthatja, az viszont biztos, hogy az MKSZ bármikor kész a kvalifikációs torna rendezésére, és a június 12-14. közötti időpontban a győri helyszín is rendelkezésre áll, mindezt jelezzük a Nemzetközi Kézilabda Szövetségnek is.

Elképzelhető ugyanakkor, hogy a következő hetek, hónapok újabb változást hoznak a selejtező dátumát illetően. Ha ezen túltekintünk, akkor is rengeteg kérdést nyit meg a tokiói játékok elhalasztása, hiszen valamennyi olimpiai sportág 2020/2021-es versenynaptárát befolyásolhatja, módosíthatja.