Társoldalunk:

Gyereket vár a női kosárválogatott játékosa

2020.03.29. 18:32

Krivacsevics Tijana, a magyar válogatott kosárlabdázó a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, januárban kiderült, hogy gyereket vár, ezért most egy időre felfüggeszti kosaras karrierjét.

A 29 éves játékos 2019 nyarán igazolt az izraeli Elitzur Ramla csapatához, de nem találta meg a számításait, így télen szerződést bontott. 

Krivacsevics Tijana gyereket várForrás: fiba.com/eurobasketwomen

„Amikor kiestünk az Európa-kupából, akkor éreztem, egyáltalán nem vagyok motivált. Ennek oka részben a napi egy laza edzésekben, a bajnokság színvonalában keresendő. Izrael remek hely, nagy a szabadság, de a kosárlabda szempontjából nem találtam a megfelelő motivációt. Igazából csak azt éreztem, legbelül, hogy most szükségem van legalább egy féléves szünetre. A menedzseremnek is mondtam, ne ajánljon csapatoknak" - mondta a Nemzeti Sportnak Krivacsevics Tijana, aki elárulta, hogy a szerződésbontás után voltak megkeresései, de az élet megoldotta a helyzetet.

„Januárban kiderült, várandós vagyok, valószínűleg augusztusban lesz egy kisfiam. Barátommal, a nigériai-olasz kettős állampolgárságú Peter Olisemekával két éve vagyunk együtt, közös jövőben gondolkodunk, s februárban megkérte a kezem, amikor a válogatott szünetben Magyarországon volt" - folytatta a 29 éves kosaras, akinek a párja a lengyel Stargardban játszik, azonban a koronavírus-járvány miatt Lengyelországban ragadt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lifetime of adventure with you #myperson

Tijana Krivacevic (@tinamalina__) által megosztott bejegyzés,

Az anyai örömök elé néző Krivacsevics nem tervezi, hogy búcsút mond a kosárlabdázásnak.

„Noha tizenhat éves korom óta vagyok profi, nem kérdés, hogy szülés után szeretnék visszatérni – erre leghamarabb csak 2021 második felében lesz lehetőség. Ám nem bánom, boldog vagyok, próbálok vigyázni magamra és a bennem növekvő kicsire, és testben-lélekben is felkészülni az anyaságra. A tervünk az, hogy ha sikerül, Peter Magyarországon keres csapatot magának a következő idényre, akkor együtt lehetünk, mint egy igazi család."