Társoldalunk:

2021-ben is olimpiát nyerne a magyar pólóválogatott klasszisa

2020.03.29. 09:50

Első az egészség és ha már egy évvel elhalasztották az olimpiát, akkor jövőre kell úgy felkészülni, hogy Tokióban nyerni lehessen. Ezt Manhercz Krisztián, Európa-bajnok vízilabdázónk mondta, aki otthonában is folyamatosan edz.

Januárban még a budapesti Európa-bajnokságon lőtte a gólokat a vízben Manhercz Krisztián. Azóta a koronavírus-járvány a pólósokat is a medencén kívülre parancsolta.

"Szerencsére azért abban a helyzetben vagyunk, hogy nagyon sokan foglalkoznak velünk abból a szempontból, hogy ugye nekünk az OSC-ben Fridvalszki Marcell kondi edző is speciális programokat ad, mind külön a kapusoknak, mind külön a centereknek, mind külön a szélsőknek, de a válogatottól Zala György is küld gyakorlatsorokat, amiket meg kell csinálni" - nyilatkozta a Hír TV-nek Manhercz Krisztián.

Válogatott vízilabdázónk szerint is első az egészség, de azért az olimpia elhalasztásának ő sem örült.

Az olimpia a legek legje. 4 évet készülünk rá és aztán, aztán gyakorlatilag pár hónappal előtte egy ilyen példátlan esemény, egy példátlan dolog miatt eltolják. Nehéz vele mit kezdeni, de hát menni kell tovább. Most egy évvel eltolják, akkorra kell felkészülni és akkor kell olyan formába lenni, hogy meg tudjuk nyerni.

És hogy mi lesz az idei félbeszakított magyar bajnoksággal, vagy éppen a Bajnokok Ligájával, egyelőre még kérdés.