Társoldalunk:

Ligetvári Patrik: Azt hittem, hogy ez csak filmekben történhet meg

2020.03.30. 07:24

Lelkileg és testileg is komolyan megviseli a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet Ligetvári Patrikot. A magyar férfi kézilabda-válogatott átlövője Spanyolországban, a Logrono La Rioja együttesében szerepel kölcsönben a Telekom Veszprémtől.

A település a vírus által egyik leginkább veszélyeztetett spanyol térségben található, rengetegen fertőződtek meg.

Borzalmas mindezt átélni, korábban elképzelni sem tudtam volna, hogy ilyesmi a valóságban is megtörténhet, nem csak a filmekben. Nagyon megvisel, hála égnek, nem egyedül kell átvészelnem ezt az iszonyatot, velem van a párom és a kutyám is, ami sokat jelent. A kis kutyust én sétáltatom, emellett sokat játszom vele – mesélte a Blikknek a sportoló. – Bevásárolni is én szoktam, egyébként nem lehet elhagyni a lakóhelyet. Nagyon szigorú intézkedések vannak, a boltokba kizárólag kézfertőtlenítés után lehet belépni, az árut csak kesztyűben lehet megfogni. Persze mindez érthető, hiszen naponta százak halnak meg, nagyon nyomasztó az egész." 

Ligetvári Patrikot megviseli a jelenlegi helyzetForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Ligetvári kölcsönszerződése a 2019–2020-as kézilabdaidény végéig szól a spanyol együttesnél, aki a következő szezonban visszatér a Telekom Veszprémhez. Ám addig is igyekszem mindent megtenni Spanyolországban, egyéni edzésterv alapján készül, a kérdés inkább az, hogy legközelebb mikor léphet pályára.

„Sajnos a megszokott kézilabdás tréninget nem tudom elvégezni, és ez szomorúvá tesz, legszívesebben most azonnal mennék edzésre. A szervezetem megszokta a terhelést, nagyon hiányzik a mozgás. Nem fáradok el kellőképpen, így nehezen megy az alvás, forgolódom az ágyban, sokszor csak hajnali négy körül alszom el" – árulta el a kézilabdázó. Hozzátette, megfordult a fejében, hogy hazaköltözzön, de végül ezt az ötletet elvetette. Mint mondta, egyáltalán nem szeretné veszélynek kitenni a családját. Viszont nagyon bízik benne, hogy minél előbb véget ér a járvány, mert ez így egy rémálom.