Társoldalunk:

Szobafogságban dolgozik a női kosárkapitány

2020.03.31. 12:11

A magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányát, Székely Norbertet is szobafogságra kényszerítette a koronavírus-járvány. A szakember nem tétlenkedik, megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni ebből az időszakból.

"Van feladat bőven, de ezek egészen más jellegűek, mint ezt erre az időszakra terveztem. Tartom a kapcsolatot a felnőtt válogatott keret tagjaival, az utánpótlás válogatottak edzőivel. Tervezek, szervezek, edzésterveket készítek, sőt a tervezés során több verziót is próbálunk kidolgozni a kollégákkal, természetesen annak a függvényében, hogy mikortól lehet majd újra érdemi, közös edzésmunkát végezni" -nyilatkozta a szövetség honlapjának a szakember. 

Székely Norbert, a magyar válogatott szövetségi kapitányaForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A felnőtt válogatottnak a bajnokság vége után, májusban lett volna egy összetartása.Tartom a kapcsolatot a csapat tagjaival és elsősorban azt tanácsoltam nekik, hogy ne eresszenek le fizikálisan, legyen bizonyos mértékű szinten tartás. Ennek kapcsán persze nem csak velük, hanem a klubjaikkal is tartom a kapcsolatot. Igaz, hogy csak novemberben lesz Európa-bajnoki selejtező, de terveztünk május 11-től egy összetartást, amiből nem lesz semmi. Aztán volt egy olyan tervünk is nemrég, hogy személyesen találkozunk a kerettagokkal, s megbeszéljük a tennivalókat, de a kijárási korlátozás miatt ez sem valósulhat meg."