A januári férfi kézilabda-vb-re is hatással lehet a koronavírus-járvány

handball Horizontal
Denmark's Mads Mensah Larsen jumps to shoot during the IHF Men's World Championship 2019 handball final match between Norway and Denmark at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 27, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) kész elmozdítani az eredeti januári időpontról az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokságot, amennyiben a rendező országban nem tudják időre befejezni a csarnokok építését a koronavírus-járvány miatt.

Az IHF versenynaptára szerint 2021. január 14-31. közé kiírt férfi világbajnokságot elméletileg már nem befolyásolhatja a világjárvány, még, ha annak hullámai éppen mostanában is érik el Afrikát.

"Jelenleg nem látunk okot az időpont változtatására, azonban, ha a járvány miatt a rendezők nem készülnének el időben a csarnokokka, akkor meg kell próbálnunk új helyet találni a versenynaptárban" – fogalmazott az IHF szóvivője az Insidethegames.biz oldalnak.

Az egyiptomi vb-nek öt város, Kairó, Suez, Sarm es-Sejk, Hurghada és Luxor ad otthont. A főváros 16 ezres sportcsaronak már készen van, a többi helyszínen azonban lehetnek csúszások.

A 2021. december 2-19. közötti spanyolországi női vb teljes biztonságban van.