Társoldalunk:

A játékosok és az ügynökök pénzéhsége miatt szomorú a MOL-Pick Szeged elnöke

2020.04.04. 14:31

Új sorozatot indít a Sport TV "Kézivezérlés extra" címmel, amelyben klubvezetők mesélnek a viszontagságos mindennapjaikról. Az első részben dr. Szűcs Ernő Péter, a MOL-Pick-Szeged elnöke beszélget a műsor házigazdáival, Ágai Kis Andrással és Borsos Attilával, és egyáltalán nem rejti véka alá csalódottságát a szegedi játékosok hozzáállása miatt.

A klubvezető elmondta, nem volt még soha senki ilyen helyzetben, mint a mostani, ami a sport szempontjából súlyosabb, mint a 2008-as gazdasági válság időszaka volt. Akkor legalább sportolni lehetett a gazdasági válság mellett, de most a játékosok nem tudják elvégezni azt a feladatot, amire szerződtek. „Azt gondolom, hogy ebben a helyzetben nem csak a társadalomban, de a sportban is mindenkinek össze kellene fogni. Van bennem egy kis csalódottság azzal kapcsolatban, amit tapasztalok sportolók hozzáállásával kapcsolatban. Vannak pozitív és negatív példák, de egyikre sem szeretnék különösképpen reflektálni, de sokkal nagyobb empátiát várnék el mindenkitől ebben a jelen helyzetben. Hiszen ez nem egy extra 2-3 hetes holiday, hanem ez egy nagyon súlyos probléma, aminek ezernyi szegmense van, a szponzoroktól elkezdve a nézőkig, a szerződésekig, a televíziós jogdíjakig. Ez egy nagyon komplex probléma, amivel még soha senki nem szembesült, vagyis bocsánat, legalábbis amióta én a sportban vagyok."

Szűcs Ernő elmondta, az első hetek azzal teltek, hogy megpróbálták felmérni, hogy milyen következményei lehetnek ennek a helyzetnek. Úgy érzi, a játékosokkal folytatott egyeztetések végén nem a klub számára legelőnyösebb megoldás született, amit annak tud be, hogy "a játékosoknak túl sok súgójuk van (...) hallgatnak ők mindenféle tanácsadókra nagy valószínűséggel". A klubelnök azt is nehezményezi a nehéz helyzetben egyetlen játékosügynök sem kereste meg őket, hogy közös erővel próbálják rendezni a helyzetet. 

A teljes műsor itt megtekinthető: