Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett valamennyi versenysorozatot befejezettnek nyilvánítja.

Az MKSZ közleményben emlékeztetett rá, hogy a koronavírus megjelenése miatt, illetve a kórokozó terjedésének megakadályozása érdekében március 14-én valamennyi, az általa és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette.

Mivel ezeket "sportszakmai indokok alapján" meghatározatlan ideig nem lehet folytatni, a szövetség vezetőtestülete úgy döntött, hogy a sorozatokat - köztük az élvonalat, a másodosztályt, a Magyar Kupát és a Ligakupát is - befejezetté nyilvánítja.

A Szeged is a Veszprém bajnokio versenyfutása az idei szezonban már nem folytatódik Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az egyhangúlag meghozott döntés része, hogy a helyezéseket nem osztják ki és nem lesznek kiesők, illetve feljutók. A nemzetközi kupákban azok a csapatok indulhatnak, amelyek a 2018/19-es idény alapján arra jogosultak voltak.

Kirsner Erika, az MKSZ elnökségi tagja az M4 Sportnak úgy nyilatkozott, jobb döntést nem lehetett hozni, hiszen a jelenlegi szituációnak mindenki az áldozata, és aki reálisan látta a helyzetet, az már fel volt erre készülve.

"Gazdaságilag minden klubot meg fog viselni, ezt már most érezzük. Nem tudjuk, hogyan alakul a jövő, de

- szögezte le a Váci NKSE elnöke.

Hozzátette, egyéni edzést minden játékos végez otthon, de ez minőségi munkának nem nevezhető. Nincs testi kontaktus, és nincsenek olyan kézilabda-specifikus edzések és mozgások, amelyek szükségesek lennének ahhoz, hogy mérkőzéseket tudjanak játszani.

Kirsner Erika, a Váci NKSE elnöke Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Amennyit kihagynak, körülbelül ugyanannyi idő kellene a felkészülésre. Ahogyan a pihenőidő növekszik, úgy növekszik a felkészülési idő is.

- vélekedett Kirsner.

A korábbi 139-szeres válogatott játékos közölte, az MKSZ mindent megtesz azért, hogy a férfiaknál a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém indulhasson a Bajnokok Ligájában. Hozzátette, a nőknél jelenleg a címvédő Győri Audi ETO KC helyzete biztos, de reménykednek szabadkártyákban is, azt viszont még nem tudják, mikor kezdődik a következő szezon.