Bajnokot hirdettek a világ egyik legjobb kézilabda-bajnokságában

Vive Kielce v Paris Saint-Germain - EHF Champions League match  HANDBALL OLYMPIC GAMES TEAM Vive Kielce action PSG SPORT sports Paris Saint-Germain EHF CHAMPIONS LEAGUE MATCH Mikkel Hansen Nikola Karabatic
Mikkel Hansen (PSG), Nikola Karabatic (PSG), during EHF Handball Champions League Group B match between KS Vive Tauron Kielce and Paris Saint-Germain Handball at Kielce, Poland, on 26 November 2017. Paris Saint-Germain Handball won 30-29. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A magyar után a francia kézilabda-bajnokságokat is befejezettnek nyilvánították a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel.

A keddi döntés értelmében a francia férfibajnokság 2019-20-as szezonjának győztese a Paris Saint-Germain lett. A fővárosiak hetedik bajnoki címe 18 lejátszott - és nyolc hátralévő - forduló alapján is biztosnak tűnt, előnyük hat pont volt a második helyezett Nantes előtt.

Az elmúlt nyolc kiírásból hetedszer lett a PSG a francia bajnok Forrás: NurPhoto via AFP/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

A franciák a félbeszakadt liga miatt nem hirdettek kiesőket: a táblázat alján lévő Tremblay-en-France és US Créteil is bent maradtak. Mivel a másodosztályból két csapat is feljutott (Cesson-Rennes, Limoges), a következő szezonban 16 együttes részvételével rendezik meg a világ egyik legerősebb bajnokságát.