Vágólapra másolva!
Bánhidi Bencét a világ 25 legjobb férfi kézilabdázója között nevezte meg Bent Nyegaard, a dán TV2Sport szakértője - vette észre a Dániasport.hu.

A magyar válogatott beállója a 24. helyen található a listán. Nála csak három poszttársa lett előrébb rangsorolva: Hendrik Pekeler, Jannik Kohlbacher és Ludovic Fabregas.

A még mindig csak 25 éves Bánhidi fejlődése az elmúlt szezonban töretlen volt. A januári Európa-bajnokságon a magyar csapat legeredményesebb játékosa volt, és a torna álomcsapatába is beválasztották.

Bánhidi Bence volt a magyar válogatott egyik legjobbja a januári Eb-n Forrás: Anze Malovrh / kolektiff/Anze Malovrh / kolektiffimages/Anze Malovrh / Kolektiff

Ha nem szakítják félbe a szezont, nagy eséllyel a 2018-19-es szezonban felállított 75 gólos egyéni rekordját is megdöntötte volna tavasszal a Bajnokok Ligájában - a MOL-Pick Szeged játékosaként 55 gólt dobott a csoportkörben.

A dán szakértő szerint a világ legjobb kézilabdázója jelenleg Sander Sagosen, őt a szakember két honfitársa, Mikkel Hansen és Niklas Landin követi. A teljes lista ide kattintva érhető el.

Nygaard egy nappal korábban ugyanúgy megnevezte a világ 25 legjobb női kézilabdázóját. Közülük az első négy játékos messze kiemelkedik. Cristina Neagu, Anna Vjahirjeva, Stine Oftedal és Estevana Polman egyaránt képes egymaga meccseket eldönteni - ebbe a kategóriába tartozik Nora Mörk is, aki hosszú sérülése miatt nem kapott helyet a listán.

Szintén nem találunk a női rangsorban magyar játékost, ez tíz éve elképzelhetetlen lett volna, most még 1-2 évig realitás.