Társoldalunk:

Svájc nem vállalja a jövő évi jégkorong-vb rendezését

2020.05.01. 14:10

Gazdasági okok miatt nem vállalja a jövő évre halasztott elit jégkorong-világbajnokság megrendezését a svájci szövetség.

Az idén május 8. és 24. között Zürich és Lausanne lett volna a házigazdája a 16 csapatos tornának, azonban a koronavírus-járvány miatt az esemény elmaradt. A nemzetközi szövetség (IIHF) úgy döntött, hogy minden házigazda megtarthatja a jogot a jövő évi rendezésre - noha a 2021-es vb-nek elvileg Lettország és Fehéroroszország adna otthont -, azonban most a svájciak jelezték, ők a járvány okozta gazdasági kockázatok miatt 2021-ben nem tudnak beugrani.

"Az intenzív tárgyalások és megbeszélések után rájöttünk, nincs reális forgatókönyv, hogy a 2021-ben megrendezzük a világbajnokságot" – fogalmazott Michael Rindlisbacher, a svájci szövetség elnöke.

Amennyiben a svájciak vállalták volna a rendezést, úgy az IIHF vezető testülete döntött volna a 2021-es helyszínről, mert akkor kárpótolni kellett volna a letteket és a fehéroroszokat. Így viszont nem kell lépnie a nemzetközi szövetségnek, hanem jövőre május 7. és 23. között Minszkben és Rigában lesznek a vb-mérkőzések.