A Veszprém harmadik BL-riválisa is megkapta a bajnoki címet

Raúl Entrerrios, Barcelona, kézilabda
Barcelona´s Entrerrios Rodriguez reacts during handball EHF Champions League match Elverum vs FC Barcelona in Terningen Arene in Elverum, Norway, on February 09, 2020. (Photo by Geir Olsen / NTB scanpix / AFP) / Norway OUT
Vágólapra másolva!
A német és a francia kézilabda-bajnokságok után a spanyolnak is véget vetett a koronavírus-járvány. Ezzel a Telekom Veszprém utolsó négyes döntős ellenfele is megkapta az aranyérmet hazája bajnokságában.

A THW Kiel és a Paris Saint-Germain után a Barcelonát is kihirdették hazája bajnokának. Az ASOBAL-liga szervezői úgy döntöttek, hogy akkora volt a katalánok előnye, hogy nyugodtan odaadhatják nekik 27. bajnoki címüket.

Sorozatban 10. bajnoki címét nyerte meg a Barcelona Forrás: AFP/Geir Olsen

Xavi Pascual együttese 19 játéknap után százszázalékos mérleggel vezette a spanyol első osztályt, előnye öt pont volt az Ademar León, és nyolc pont a La Riojával szemben. A rendhagyó helyzetre való tekintettel kiesők nincsenek, de feljutók igen. A Club Cisnével és a Villa Arandával kiegészülve a következő szezon 18 klub részvételével fog zajlani.

A Barcelona fölénye nyomasztó Spanyolországban: mióta eltűnt a többi szupercsapat (Ciudad Real, Portland San Antonio, Valladolid), senki még csak megszorítani sem tudja a katalánokat. Az elmúlt tíz kiírást egyaránt ők nyerték, ötöt maximális pontszámmal.