Vágólapra másolva!
Új edzőcsarnokkal bővült a Vasas Folyondár Sportcentrum. A minden igényt kielégítő új létesítmény elsősorban az utánpótlás röplabdaműhelynek biztosít majd további szakmai lehetőségeket.

A Vasas honlapjának beszámolója szerint a járványhelyzetre való tekintettel rendhagyó módon, virtuális formában adjuk át most az új csarnokot a Vasas-családnak.

Új edzőcsarnokkal bővült a Vasas Folyondár Sportcentrum Forrás: vasassc.hu

A 200 fős lelátóval rendelkező új multifunkcionális edzőcsarnok küzdőtere összesen 720 négyzetméteres. Ez lehetőséget ad arra, hogy egy hivatalos méretű röplabda-versenypályából két gyakorlópályává alakítsák a hétköznapokban, de a padlóborítás más sportágak űzésére is alkalmassá teszi a csarnokot. A létesítményben kialakítottak egy táncteremet is, amelyet a Vasas aerobik szakosztálya fog elsősorban használni. Különlegesség, hogy az épület teteje rekortán-sportburkolatot kapott, így ez a rész is sportpályaként funkcionál majd, a csarnok oldalában pedig egy bemelegítő-kondicionáló rész is helyet kapott.

„Eredetileg sokkal korábbra terveztük ezt az átadást, de természetesen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Vasas SC a kormány támogatásával egy újabb színvonalas beruházást tudott végrehajtani. Szeretnénk, ha a következő időszakban a régi, patinás röplabdacsarnokunk is megújulna, de ez még egy hosszabb folyamatnak ígérkezik, hiszen a Budapesti Műszaki Egyetem szakértőinek javaslatára módosítanunk kell az eredeti terveinket" – mondta a klub elnöke, Markovits László.