Vágólapra másolva!
A Bíró Attila irányította magyar női vízilabda-válogatott szigorú utasítások betartása mellett második hete készül az edzőtáborban, most már annak tudatában, hogy pontosan tudja, mikor kell Triesztben a tokiói szereplésért csatáznia.

A waterpolo.hu beszámolója szerint a sok halasztás után a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) döntött: a trieszti női olimpiai selejtezőt 2021. január 17-24. között rendezik meg.

„Valóban, megkaptuk a FINA hivatalos értesítését, Molnár Tamás is hívott a döntéssel. Nagy meglepetés nem ért, csak az volt a kérdés, jövő januárra, februárra vagy márciusra írják ki. Jó, hogy tudjuk már a konkrét időpontot, mert noha több mint fél év van addig, előttünk van a céldátum, mindent ehhez mérten tudunk kialakítani, tervezni" - fogalmazott Bíró Attila.

Bíró Attila csapata januárban szerezhet kvótát az olimpiára Fotó: Koncz Márton - Origo

A szövetségi kapitány hozzátette, a januári rendezés abból a szempontból feltétlen kedvező, hogy könnyebb felépíteni a szezont, egy márciusi selejtező bizony kettévágta volna a remélt hazai és nemzetközi idényt is. És van még egy nem elhanyagolható szempont:

„Tekintettel arra, hogy a selejtezőt egy év eltérésével az idei Európa-bajnokság időpontjában rendezik, a rendkívül jól sikerült, igazán minőségi utolsó felkészülés adja a támpontot, nem mondom, hogy ezt másoljuk, mindenesetre valami nagyon hasonlót csinálhatunk."