Vágólapra másolva!
Fizetésképtelenné vált az egri vízilabdacsapatot működtető Egri Vízilabda Kft, míg AVUS Szombathely csapata nem tudja vállalni a jövőben a férfi vízilabda ob I-s szereplés feltételeit.

Szécsi Zoltán, az egri csapat ügyvezető elnöke a vlv.hu szakportálhoz eljuttatott közleményében azt írta, az Egri Vízilabda Kft. a korábbi vezetőség által kötött szerződések és a korábban minden év április 15-ig beérkezett városi támogatás elmaradásának következtében fizetésképtelenné vált.

Az Egri Vízilabda Kft. vezetősége és irodai alkalmazottai a továbbiakban adminisztratív tevékenységüket társadalmi munkában végzik" - áll a közleményben.

Az egrieknél jelenleg az a cél, hogy megmentsék a több mint 300 gyermek sportolását szervező 110 éves Egri Vízilabda Klubot a százszázalékos tulajdonában álló Egri Vízilabda Kft-t érintő problémák mellékhatásaitól.

A háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán, az egri klub ügyvezető elnöke Forrás: MTI/Földi Imre

Szécsi Zoltán a vlv.hu-nak azt mondta, egyelőre nem tudja megmondani, hogy az Eger elindul-e a következő szezonban a felnőtt első osztályban.

"Függ a városi támogatás mértékétől, a szövetségtől, illetve attól, hogy kikkel tudunk egyáltalán játszani"

- jelentette ki a háromszoros olimpiai bajnok kapus. Hozzátette, március 31-gyel minden játékosuk szerződését megszüntették, az építkezést pedig "nulláról vagy mínuszból" kell elkezdeniük.

Az egri vízilabdacsapat háromszor nyert bajnokságot és négyszer Magyar Kupát. Az együttes idén bejutott az Európa Kupa elődöntőjébe.

Nem tudja vállalni a jövőben a férfi vízilabda ob I-s szereplés feltételeit az AVUS Szombathely csapata sem.

A koronavírus-járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került klub legalább egy évre "visszavonul", és a 2020/21-es idényt az ob I/B-ben kívánja megkezdeni.

Bánfi Péter ügyvezető elnök elmondta, ugyan a város önkormányzata továbbra is mellettük van, de a járvány okozta gazdasági helyzet kihat rájuk, és a pályalehetőségeik is olyan mértékben korlátozottá váltak, hogy ez nem teszi lehetővé a legmagasabb osztályban való szereplést.

- nyilatkozta Bánfi. Hozzátette, a játékosok fizetésének felét tudják folyósítani június 30-ig.

"Néhány idősebb játékossal még folynak a tárgyalások,

szeretnék őket megtartani, ennek feltételeit talán meg tudjuk teremteni, továbbá két-három most érettségiző, az ifjúsági korosztályból kiöregedett játékosra számítok, ha ők máshol nem kapnak lehetőséget. A saját nevelésű játékosainkat próbáljuk mindenképpen itt tartani, nem szombathelyi játékosunk talán kettő-három lesz csak" - tette hozzá.

A szombathelyi AVUS 2016-ban az ob II-t, egy évvel később az ob I/B-t nyerte meg, így jutott fel a legmagasabb osztályba. Az ob I-ben meglepően jól helytállt Matajsz Márk gárdája, előbb a 13., majd a 12. helyen végzett. A mostani, félbeszakadt bajnokságban négy csapatot előztek meg az alsóházban, amikor a koronavírus-járvány miatt leállt a sportélet.