A BL-döntősnél folytatja a háromszoros magyar gólkirálynő kézilabdázó

Katarina Krpez, kézilabda
Serbia's wing Katarina Krpez Slezak celebrates a goal during the Women Euro 2018 handball Championships group A preliminary round match between Denmark and Serbia, on December 4, 2018, at the XXL hall in Nantes, western France. (Photo by LOIC VENANCE / AFP)
Vágólapra másolva!
A legutóbbi Bajnokok Ligája-döntős Rosztov-Don csapatánál folytatja Katarina Krpezs, a női kézilabda NB I háromszoros gólkirálya.

A 32 éves szerb jobbszélső az elmúlt szezont szülési szabadságon töltötte. Mivel az Érd ezalatt hatalmas költségcsökkentésbe fogott, és bejelentette, hogy megválik összes profi játékosától, ezért a korábbi háromszoros magyar bajnoki gólkirálynőnek sem maradt csapata a következő szezonra.

Az NB I 2016-os, 2018-as és 2019-es legeredményesebb játékosára az orosz Rosztov-Don csapott le,

akik az előző szezonban a BL-döntőig meneteltek. Krpezs leigazolásával Ambros Martín immáron három világklasszis jobbszélsővel rendelkezik, ugyanis az eddig is a csapatnál lévő Julia Managarova, valamint Krpezs mellett a győri Jana Knedliková is aláírt az ETO egyik fő kihívójához.

Krpezs öt szezont töltött Érden, és az ez idő alatt lejátszott 128 bajnoki mérkőzésén 875 gólt dobott, ami közel hétgólos átlagot jelent. 2018-ban a szerb válogatott tagjaként az Európa-bajnokság gólkirálynője is ő lett.