Vágólapra másolva!
A női röplabda Extraliga ötszörös bajnokcsapata, a Swietelsky-Békéscsabai RSE megegyezett az MTK korábbi vezetőedzőjével, Tóth Gáborral, aki 2+2 évre írt alá a viharsarki klubhoz.

Tóth Gábor a 2016-17-es idényben Szasa Nedeljkovics mellett másodedzőként ült már a csabai kispadon, a rendkívül sikeres szezonban magyar bajnoki címet, Magyar Kupa- és MEVZA-kupagyőzelmet ünnepelhetett. Ezt követően az MTK-hoz csatlakozott, amelyet feljutottatott az Extraligába, a koronavírus miatt félbeszakított idényben a hatodik helyen állt az újonc csapattal a szezon végleges törlése előtt.

Tóth komoly játékosmúlttal rendelkezik, 23-szor ölthette magára a címeres mezt. Edzői pályafutását a Pénzügyőr férfi csapatánál kezdte, mielőtt Békéscsabára szerződött volna, emellett a női válogatott stábjának Alberto Salomoni és Jan De Brandt időszakában is tagja volt.

"A 2016/2017-es szezon előtt másodedzőként kerültem ide, értékes tapasztalatokkal gazdagodtam, amelyeknek nagy hasznát vettem későbbiekben. Szoros kapcsolatom maradt a klubbal, bármikor örömmel jöttem vissza.

Agresszív, hatékony röplabdát, mentálisan és fizikálisan is erős csapatot építünk!" - nyilatkozta a 36 éves szakember a klub közösségi oldalán.

Tóth Gábor, a Békéscsaba új vezetőedzője Forrás: BRSE

"Köszönettel tartozunk előző vezetőedzőnknek. A szlovén Vasja Samec Lipicer munkájával elégedettek voltunk, emberileg és szakmailag is nagyra tartjuk őt, azonban minden körülményt mérlegelve a váltás mellett döntöttünk.

Tóth Gábor személyében egy fiatal, rendkívül elhivatott és szakmailag felkészült edző tért vissza a klubhoz, akitől sokat várunk.

Nyomon követtük fejlődését, neve már tavaly is ott volt a jelöltek között. Személyes egyeztetéseinkkor meggyőzött elhivatottságáról, arról, hogy segítségünkre lesz céljaink elérésében" - árulta el a klub elnöke, Baran Ádám.