Társoldalunk:

Japánban folytatja a magyar férfi röpiválogatott játékosa

2020.05.24. 15:57

A japán Toray Arrows csapatában folytatja pályafutását Pádár Krisztián, a magyar férfi röplabda-válogatott átlója.

A játékos ezt maga jelentette be közösségi oldalán, megjegyezve, hogy a Távol-Keleten már Kínában és Dél-Koreában is nyert trófeákat, itt az ideje, hogy Japánban, a misimai csapatnál folytassa.

A 23 éves röplabdázó az előző idényt az orosz Fakel Novij Urengojban töltötte, amellyel a bajnokság negyeddöntőjében 0-1-s hátrányban volt a Krasznjarszk ellen, amikor a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a bajnokságot. A Bajnokok Ligájában szintén a legjobb 8 közé jutásért játszott volna csapatával.

Pádár az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott: maradni szeretett volna a Bajnokok Ligájában főtáblán szerepelt orosz csapatnál, mivel egyetlen játékosként lépett pályára az együttes valamennyi mérkőzésén, ám ők más posztra kerestek külföldi játékost. Elárulta: az utazások során megtett olykor hatezer kilométer nem fog hiányozni neki. Ezért is volt szempont, hogy olyan klubhoz igazoljon, ahol jut idő az edzésre is, ez hiányzott neki ebben az idényben.

Kifejtette: mivel két légiós - ebből egy Ázsiából érkező külföldi - lehet a csapatban, azért nemcsak a játéktudás, hanem a beilleszkedés is fontos szempont volt abban, hogy rá esett a japán klub választása.
Olyan helyen szeretnék játszani, ahol élvezem a játékot, és ahol értékelik azt, hogy én ott játszom - fogalmazott Pádár.
Leszögezte ugyanakkor, hogy a Bajnokok Ligájából való kiszakadás miatt csalódott. Japánban hosszabb távon számolnak vele, ám saját kérésére elsőre csak egy évre szóló szerződést kötöttek.