Társoldalunk:

Nem folytatják a férfi kosárlabda-Euroligát és -Európa Kupát

2020.05.25. 17:07

Lezártnak nyilvánították a férfi kosárlabdázók két legrangosabb európai kupasorozatát, az Euroligát és az Európa Kupát.

"Minden lehetőség mérlegelését követően a végrehajtó bizottság úgy döntött, hogy törli az Euroliga és az Európa Kupa 2019/20-as kiírását" - közölte hétfőn Twitter-oldalán a két sorozatot szervező ULEB, hozzátéve, hogy egyik ligában sem hirdetnek győztest.

Hanga Ádám együttese, a Barcelona 28 forduló után 22 győzelemmel és 6 vereséggel a 18 csapatos tabella harmadik helyén állt. A következő idény az Euroligában október 1-én, míg az EK-ban szeptember 30-án indul. Előbbiben a mezőny megegyezik majd a most törölt szezonéval, míg utóbbiban annak a nyolc együttesnek garantált a helye, amelyek bejutottak a negyeddöntőbe.

Hanga Ádám rengeteget dolgozott a Barca sikeréért.Forrás: Barça Basket

"Vitán felül áll, hogy ez a legnehezebb döntés, amit 20 éves történelmünk során meg kellett hoznunk" - kesergett a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzeten Jordi Bertomeu, az Euroliga elnöke a sorozat honlapján. "Rajtunk kívül álló okból kényszerültünk arra, hogy idő előtt lezárjuk az európai kosárlabdázás történetének legsikeresebb és legizgalmasabb szezonját" - tette hozzá.

Bertomeu áprilisban még úgy nyilatkozott, hogy az eredeti időpontban és helyszínen - május 22-24. között Kölnben - biztosan nem lehet megrendezni az Euroliga négyes döntőjét, ezért új időpontot és olyan helyszínt kerestek, ahol egészségügyileg a legbiztonságosabb a rendezés, a házigazdákra pedig a világjárvány nem fejtett ki túl sok káros hatást. A négyes döntő helyett nyolcas fináléban is gondolkodtak, méghozzá zárt kapuk mögötti lebonyolítással.