Vágólapra másolva!
Forray Gábor lett az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

A székesfehérvári klub keddi sajtótájékoztatóján Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke hangsúlyozta, hogy olyan edzőt szerettek volna, akinek megvan a plusz motivációja ahhoz, hogy sikeres legyen a klub. A sportvezető köszönetet mondott a Kecskemétnek a hozzáállásáért, komoly gesztust tettek azért, hogy a szakember Fehérvárra igazolhasson.

Simon Balázs ügyvezető elmondta, hogy a székesfehérvári származású trénerrel kétéves szerződést kötöttek. Úgy vélte, fiatal, de nagyon tapasztalt edző került a gárda élére, aki az elmúlt években bizonyította, hogy megérett nagyobb csapat irányítására.

Forray Gábor bajnoki címet szeretne nyerni az Albával Forrás: ktekosar.hu

Cser-Palkovics András polgármester emlékeztetett arra, hogy Forray Gábor a korábbiakban sokszor tört borsot az Alba Fehérvár orra alá tétmeccseken, mostantól a fehérvári sikerekért kell dolgoznia. Jelezte, hogy a kényszerű szünetben a csapat újjáépítése megkezdődött, s bár a következő időszak gazdaságilag nehezebb lesz, de az összefogás eredményeket hozhat.

Forray Gábor nagy megtiszteltetésnek nevezte kinevezését az Alba Fehérvár vezetőedzői posztjára. Megemlítette, tudatosan készült a szintlépésre, most jött el a pillanat, hogy ezt megtegye és végre nagyobb célokért dolgozhat.

Mint mondta, győztes csapatot szeretne kialakítani, amely harcban lesz a bajnoki címért.

- fogalmazott.

A 46 éves Forray Gábor 2005 óta folyamatosan - fél év jászberényi edzőséget leszámítva - Kecskeméten dolgozott, volt Meszlényi Róbert, Zsoldos András és Ivkovics Sztojan segítője, majd 2016-tól vezetőedző lett. Korosztályos együtteseivel az U16-os, az U18-as és az U20-as korosztályban is magyar bajnoki címet szerzett edzőként, 2013 óta a magyar felnőtt férfi kosárlabda-válogatott másodedzője.

A KTE-Duna Aszfalt keddi tájékoztatása szerint a szakembernek 2021. június 30-ig szólt a szerződése, amelyet a klub Forray Gábor kérésére bontott fel.

A fehérvári klubnak jelenleg élő szerződése van Vojvoda Dáviddal, Csorvási Milánnal, Markovics Lukával, Takács Milánnal, Takács Martinnal és Lukács Norberttel.

Az Alba Fehérvár a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokság alapszakaszában a hatodik helyen állt 11 győzelem mellett 10 vereséggel, és az előző szezonban nem jutott rájátszásba.