Társoldalunk:

Hat veszprémi és négy szegedi jelölt a férfi kézilabda-BL álomcsapatában

2020.05.26. 09:57

A Telekom Veszprém hat, a MOL-Pick Szeged pedig négy játékossal képviselteti magát az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kedden indított szavazásán, amelyen a Bajnokok Ligája 2019/20-as idényének álomcsapatát választják meg a szurkolók.

Az EHF honlapja arról számolt be, hogy az 50 jelölt 18 csapatból jött össze, győztest tíz kategóriában hirdetnek, a hét poszt mellett a legjobb védőt, a legjobb fiatal játékost (1997 után születettekre lehet voksolni) és a legjobb edzőt is díjazzák. A szavazás május 26-án, kedden indul.

A Veszprémből Sterbik Árpád, Dragan Gajic, Petar Nenadic, Rasmus Lauge, Manuel Strlek és Blaz Blagotinsek került be, míg a Szegedet Mikler Roland, Bogdan Radivojevic, Jorge Maqueda és Bánhidi Bence képviseli. Az edzők között a veszprémieket irányító David Davis van ott a jelölteknél, míg az öt legjobb fiatal közé bekerült Szita Zoltán, a lengyel Wisla Plock magyar válogatott balátlövője is.

Érdekesség, hogy a tavalyi álomcsapatból csupán ketten vannak ott a jelöltek listáján, a dán Mikkel Hansen (PSG) és az orosz Timur Gyibirov (HC Vardar). Rajtuk kívül még a veszprémi Blaz Blagotinsek védheti meg a legjobb védekező játékosnak járó címét.

A férfi BL a csoportkör után, a rájátszás első fordulója előtt szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt, majd az EHF április végén úgy döntött, törli az egyenes kieséses szakaszt. Ezért december 28-29-én rendezik Kölnben a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a spanyol Barcelona, a francia Paris Saint-Germain, a német THW Kiel és a Telekom Veszprém részvételével a négyes döntőt.