A Rosztov-Don sztárja lett a legértékesebb orosz kézilabdázó

CSM Bucuresti v Rostov Don - EHF Women's Champions League  Anna Vyakhireva HANDBALL CSM Bucuresti ETO KC 2017/18 EHF women's Champions League SPORT Olympic Games Summer Games TEAM Rostov Don
Rostov-Don's Anna Vyakhireva during EHF Women's Champions League, Main Round, between CSM Bucuresti and Rostov Don at Polivalenta Ioan Kunst Ghermanescu Hall in Bucharest, Romania, on 11 February 2018. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Rosztov-Don és az olimpiai címvédő válogatott erősségét, Anna Vjahirjevát választották meg az orosz női kézilabda-bajnokság legértékesebb játékosának.

A magyarokkal azonos olimpiai selejtezőcsoportban szereplő nemzeti együttesben és klubcsapatában is meghatározó szerepet játszó irányító-átlövőnek a címet az orosz élvonalbeli klubok edzőinek, újságíróknak és szurkolóknak a szavazatai alapján ítélték oda.

A 25 éves Vjahirjeva egyaránt tagja volt a 2016-ban olimpiai aranyérmes, a 2018-as Európa-bajnokságon ezüstérmes és a tavalyi világbajnokságon bronzérmes orosz válogatottnak. A riói ötkarikás játékokon ugyanúgy a torna legértékesebb játékosának választották, mint a két évvel ezelőtti Eb-n, a tavalyi vb-n pedig bekerült az All-Star csapatba. Amellett ötszörös orosz bajnoknak vallhatja magát.

Anna Vjahirjeva akcióban Forrás: NurPhoto via AFP/Alex Nicodim/NurPhoto/Alex Nicodim

"Természetesen örülök, hogy én lettem a legértékesebb orosz női kézilabdázó, amiatt viszont furcsa érzések kavarognak bennem, hogy a szezont idő előtt lefújták" - idézte az orosz szövetség honlapja Vjahirjevát. "Jobban rászolgáltam volna a címre, ha végigjátszottuk volna a bajnokságot. Ami a játékomat illeti, röviden azt mondom: mindig lehetsz még jobb."

Az orosz szövetség április 25-én nyilvánította befejezettnek a bajnokságot a koronavírus-járvány miatt. Az addigi eredmények alapján a nőknél a Rosztov-Dont hirdették győztesnek.