Társoldalunk:

Június második felében fejezik be a spanyol kosárlabda-bajnokságot

2020.05.28. 07:35

A szerdai online egyeztetésen a spanyol kosárlabda-bajnokságban szereplő, és még érintett klubok döntöttek a bajnokság befejezésének helyszínéről és időpontjáról.

Erre június 17. és 30. között Valenciában fog sor kerülni. Az időpontot és a helyszínt nem a 12 érintett csapat szavazta meg, hanem az ACB Liga vezetősége jelölte ki. Valenciára (a további jelöltek Almeríaa, Andorra, Gran Canaria, Madrid, Menorca, Navarra, Tenerife és Zaragoza voltak) azért esett a választás, mert itt a legjobbak a biztonsági feltételek, valamint elegendő pálya és szállás várja a csapatokat. 

A valenciai La Fonteta csarnok lesz a torna központi helyszíneForrás: NurPhoto via AFP/Jose Miguel Fernandez/NurPhoto/Jose Miguel Fernandez

A tornán a március 8-i leállás szerinti első 12 helyezett csapat vesz részt, melyeket két darab hatos csoportba osztanak helyezésük szerint. Az alapszakaszt "megnyerő" (19 győzelem, 4 vereség), Hanga Ádámot is foglalkoztató FC Barcelona az A csoportba, míg a második (18-5) Real Madrid a B-be kerül.

A csoport: Barcelona, Iberostar, Retabet Bilbao, Baskonia, Unicaja, Joventut 
B csoport: Real Madrid, Casademont Zaragoza, MoraBanc Andorra, Valencia, San Pablo Burgos, Herbalife Gran Canaria

A csoportokban minden csapat öt mérkőzést játszik, azaz egyszer találkozik valamennyi ellenfelével, majd az első két helyen végzett csapatok keresztbe játszással harcolnak a döntőért, ahol szintén egy mérkőzésen talál gazdára a bajnoki cím.