Társoldalunk:

Két évvel meghosszabbította szerződését a MOL-Pick Szeged horvát kapusa

2020.05.29. 17:09

Két évvel, 2023. június 30-ig meghosszabbította 2021 nyarán lejáró szerződését Mirko Alilovic, a MOL-Pick Szeged horvát válogatott kapusa.

A szerződéshosszabbítás tényét a Tisza-parti klub elnöke, Dr. Szűcs Ernő jelentette be a klub honlapján:

"Zorvát kapusunkkal 2023. június 30-ig meghosszabbítottuk a megállapodást. Mirkóban egy kiváló sportolót, példás családapát ismerhettünk meg, aki nagy erőssége a csapatunknak" – nyilatkozta a klubvezető.

Alilovic 1985. szeptember 15-én született Bosznia-Hercegovinában, Ljubuskiban. Az Izvidacban kezdett el kézilabdázni, majd a spanyol Leon, a szlovén Celje és a Veszprém következett pályafutásában. 2018-ban lett a MOL-Pick Szeged játékosa. Eddig 78 meccsen lépett pályára a kékekkel, ebből 32-szer a Bajnokok Ligájában, ahol már három gólt is szerzett. A magyar bajnokságban 42 találkozón két gólt dobott. A Magyar Kupában négy meccset játszott, 2019-ben Debrecenben tagja volt kupagyőztes csapatnak.

Mirko Alilovic (középen) Szegeden is a közönség egyik kedvence lettForrás: pickhandball.hu

"A családom és én is nagyon boldogan élünk Szegeden, így örömmel írtam alá az újabb szerződésem. A hivatásomban és a magánéletemben is ez a legmegfelelőbb hely számomra. Szeretek itt játszani, nagyon megkedveltük Magyarországot, és még további három évig biztos, hogy itt maradunk. Ez nagy boldogság mindannyiunknak. A szurkolóink nagyon gyorsan elfogadtak, ez fontos volt nekem. A célom nem más, mint mindenben jobbá válni, és megszerezni azt a trófeát, amit eddig a klubtörténetében még nem sikerült, azaz megnyerni a Szegeddel a Bajnokok Ligáját. Továbbra is szeretnék segíteni a csapattársaimnak, átadni azt a tapasztalatot, amivel rendelkezem" – mondta a szerződéshosszabbítás után Alilovic, aki 164-szer szerepelt a horvát válogatottban, amelyikkel kétszeres Eb-ezüst- és bronzérmes, világbajnoki ezüst- és bronzérmes, valamint a 2012-es londoni olimpián is tagja volt a második helyen végző horvát csapatnak.