Társoldalunk:

Visszavonul az olimpiai- és világbajnok kézilabdázó

2020.06.01. 09:11

39 éves korában befejezi pályafutását Blazenko Lackovic, a horvát válogatott történetének egyik legjobb irányító-átlövő kézilabdázója.

Lackovic a horvát válogatott játékosaként 2003-ban világbajnok, 2004-ben olimpiai bajnok lett, és további hét alkalommal zárt a dobogón az együttessel. A 2009-es - számukra - hazai rendezésű világbajnokságon a torna álomcsapatába is beválasztották.

A nemzeti csapatban 195 mérkőzésen 571 gólt dobott, amivel mindkét vonatkozó rangsorban az ötödik legjobb a horvát válogatott történetében.

Blazenko Lackovic az Európa-bajnokságon kívül minden megnyertForrás: AFP/Javier Soriano

A Bajnokok Ligájában összesen 15 szezonban lépett pályára, és 496 gólt szerzett. A Zágráb, a Flensburg, a HSV Hamburg, a Vardar Szkopje és a THW Kiel mezében is játszhatott a legrangosabb európai klubsorozatban.

A BL-trófeát 2013-ban, a HSV játékosaként egyszer a magasba is emelhette. Nem véletlen, hogy a hamburgi csapat másodedzőjeként folytatja az ősztől.

A 39 éves Lackovic mellett olyan legendás kézilabdázók vonulnak vissza a következő szezon előtt, mint Gudjon Valur Sigurdsson, Victor Tomás, Sterbik Árpád, Fazekas Nándor, vagy Zubai Szabolcs.