Társoldalunk:

Az Extraligában folytathatja szereplését a DVTK női röplabdacsapata

2020.06.03. 14:27

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy a DVTK női röplabda csapata a legmagasabb osztályban, az Extraligában kezdheti meg a következő szezont. Így egy újabb sportágban, röplabdában is első osztályú csapata van a DVTK-nak.

"Köszönet a játékosainknak, akik keményen edzettek és a szakmai stábnak is, akik minden tudásukkal az eredményes szereplés érdekében dolgoztak. Hálásak vagyunk az MRSZ munkatársainak és vezetőinek is, akik az indulás óta mindvégig támogattak minket, és komoly segítséget nyújtottak a folyamatos fejlődéshez. Büszke vagyok, hogy az elmúlt években az első csapat eredményes szerepeltetése mellett sikerült az utánpótlást is az alapoktól felépíteni, így ma már több mint 100 gyermek röplabdázik piros-fehérben" – mondta el Szabó Tamás, a klub főtitkára, kiemelve a támogatóktól kapott segítséget.

A klub a legmagasabb osztályban is elsősorban Miskolcon és az északkelet-magyarországi régióban nevelkedett játékosokra számít. Az első évben a bentmaradás kiharcolása lesz a cél.

A DVTK lett a Ferencváros és az Újpest mellett a harmadik nagyegyesület, amely legalább négy látvány-csapatsportágban a legmagasabb osztályban szerepel.

A DVTK röplabda szakosztálya 1948-ban alakult, és négy évvel később már a hat szereplős országos döntő résztvevője volt. 1965-ben búcsúztak az élvonaltól, majd néhány évvel később meg is szánt a szakosztály, ami csak 2017-ben alakult újjá. Az idei évben az NB I. alapszakaszt második helyen zárva jogot szerzett, hogy a legmagasabb osztályba, a sportág hazai élvonalát jelentő Extraligába való feljutásért osztályozót játszhasson. Az egészségügyi vészhelyzet sajnos nem tette lehetővé az osztályozók lebonyolítását, de a Magyar Röplabda Szövetség elnökségének döntése alapján a DVTK az Extraligában kezdheti a 2020-2021-es idényt.

A 2020/2021-es Női Extraliga mezőnye

  • DVTK FUX
  • FATUM Nyíregyháza
  • MCM-Diamant Kaposvár
  • MTK Budapest
  • Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE
  • Szent Benedek RA
  • UTE
  • Vasas