Nyomkövetőt hordanak a kosárlabdázók a német bajnokság végjátékában

BG Göttingen - Hakro Merlins Crailsheim Sports BASKETBALL RACISM Protests Protest action #blacklivesmatter Bundesliga Final Tournament Corona Covid-19 Ghost game
06 June 2020, Bavaria, Munich: Basketball: Bundesliga Final Tournament, BG Göttingen - Hakro Merlins Crailsheim, preliminary round, Group A, 1st matchday at the Audi Dome. The players of Crailsheim (l-r), the referees and the players of Göttingen are standing around the ball before the game starts, on the column is written "United Against Racism" . The death of George Floyd during a police operation in the US city of Minneapolis was the trigger for worldwide protest actions against racism and police violence. Photo: Matthias Balk/dpa-Pool/dpa
Vágólapra másolva!
Nyomkövetőt hordanak a kosárlabdázók a német férfi bajnokság szezonzáró müncheni tornája alatt. A végjátékban részt vevő tíz csapat játékosait egy hotelben helyezték karanténba a koronavírus-járvány miatt. 

A szövetség és a város egészségügyi hivatala szerdán állapodott meg az újításról, melynek nyomán a kosarasok a csuklójukra rögzítve egy csipet hordanak maguknál annak érdekében, hogy pozitív teszt esetén pontosan vissza lehessen követni a kontaktszemélyeket.

A játékosok nem fogadták egyöntetű örömmel a nyomkövetőt, mivel a Münchenbe érkezők egy része akkor hallott először a szokatlan intézkedésről. A szövetség ugyanakkor közölte, hogy a szállodán kívül, séták és edzések közben nem kell hordani a csipeket.

A Bundesliga küzdelmei március 12-én álltak le a pandémia miatt, a zárt kapus végjáték szombaton kezdődött el, és június 28-ig tart az Audi Dome-ban.