Nagy anyagi segítséget nyújt az IHF a bajba jutott kézicsapatoknak

kézilabda, Mikkel Hansen
jubilation Mikkel HANSEN (DEN) Semifinals France (FRA) - Denmark (DEN), on 25.01.2019 in Hamburg / Germany. Handball World Cup 2019, from 10.01. - 27.01.2019 in Germany / Denmark. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Az eddigieknél ötven százalékkal magasabb összeget fizet a kluboknak a jövő évi világbajnokságon szereplő játékosaik után a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF).

A szervezet csütörtöki közleménye szerint ez az intézkedés arra hivatott, hogy segítse a koronavírus-járvány miatt gazdaságilag nehéz helyzetbe került egyesületeket.

Ezen kívül a nemzeti szövetségek megemelt bónuszt kapnak, ha válogatottjuk kvalifikálja magát a vb-re.

Az IHF a klubokat és a nemzetközi szövetségeket is támogatja Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Anke Waelischmiller/Sven Simon

Az IHF korábban közölte, hogy nincs szüksége a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) segítségére a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben. Ezt alátámasztotta a szövetség éves beszámolója is, amely azt mutatta, hogy a szervezetnek rendkívül jelentős pénzügyi tartalékai vannak.

A legutóbbi elszámolási határnapon, 2018. december 31-én ez jóval meghaladta a 130 millió svájci frankot. A nemzetközi szövetségnek 2018-ban 6,8 millió, az előző évben 15,9 millió svájci frank volt a nyeresége.