Vágólapra másolva!
A Danyi Gábor, Elek Gábor kettős marad a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a magyar szövetség (MKSZ) hétfői tájékoztatása szerint.

"Nagyon megtisztelő, és

tudjuk, hogy egy komoly feladat, ráadásul ha azt nézzük, hogy a magyar válogatott utoljára 2008-ban volt olimpián, akkor azt kell mondjuk, óriási felelősség.

Mi arra szövetkeztünk, hogy a lehető legjobb tudásunk szerint, eredményesen meg fogjuk csinálni" - mondta a szövetség videójában Elek Gábor.

Elek Gábor, a magyar válogatott társkapitánya szerint óriási felelősség lesz rajtuk Fotó: Polyák Attila - Origo

Az FTC szakembere szerint "nyereség" lehet az olimpia elhalasztása, hiszen a fiatal átlagéletkorú keretben a rutintalanabb játékosok tapasztaltabbak, az idősebbek viszont még jó korban lesznek. Hozzátette, Tomori Zsuzsannával nem számolhattak volna idén tavasszal, jövőre viszont reményei szerint igen.

- fogalmazott Danyi Gábor, aki szerint az a fajta összefogás, ami januárban jellemezte a magyar kézilabdát, rendkívül fontos lesz, ezért minden klub munkájára, játékosára és vezetőjére számít.

Danyi és Elek irányításával szerepel majd a nemzeti csapat az év végén sorra kerülő dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon, valamint a jövő március 19. és 21. között Győrben esedékes olimpiai selejtezőtornán, amelyen Oroszország, Szerbia, valamint az ázsiai olimpiai selejtező második helyezettje lesz az ellenfél. A torna első két helyezettje jut ki az ötkarikás játékokra.