A körülmények tetszenek a Szolnok új sztárpólósának

Budapest 2017 FINA World Championship - Day 14 Filip Filipovic Aquatic Sport Budapest Croatia FINA World Championships Water Polo Player HORIZONTAL Hungary Match - Sport Photography Semifinal Round Serbia SPORT Swimming SWIMMING POOL Water Polo
Chorwacja Filip Filipovic (SRB) in action during semifinal water polo match between Croatia and Serbia at the FINA2017 world championships on July 27, 2017, in the Hajos Alfred swimming pool in Budapest. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Még az ismerkedés elején tart, de a körülmények nagyon tetszenek a világ egyik legjobbjának számító Filip Filipovicnak, aki a múlt héten szerződött a Szolnoki Dózsa férfi vízilabdacsapatához.

Az M1 aktuális csatornának adott hétfői interjújában az olimpiai-, kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok klasszis többek között arról beszélt, hogy az új csapattársai között sok az ismerős arc, ám még idő kell ahhoz, hogy beilleszkedjen, és mindenkit megismerjen.

A 33 éves pólós elmondása szerint szeretne minél hamarabb beépülni a gárdába, melyben emberileg és szakmailag is a maximumot igyekszik nyújtani, hogy a lehető legjobban segítse a csapatot a célok elérésében.

Filipovic külön kitért Nagy Viktorra, a Szolnok vb- és Eb-győztes magyar kapusára, akivel állítása szerint csak a vízben vívtak óriási csatákat, a medencén kívül viszont jóban voltak. A szerb játékos viccesen megjegyezte, így, hogy csapattársak lettek, legalább az olimpiáig békében lesznek egymással, s majd a tokiói játékokon folytatódhat a korábbi rivalizálásuk.

Filip Filipovic pénteken a saját honlapján jelentette be, hogy egyéves szerződést kötött a magyar klubbal. A világ legjobbjának 2011-ben és 2014-ben is megválasztott pólós legutóbb az olasz Pro Reccónál szerepelt, melynél 2014-től játszott.