Vágólapra másolva!
Az NSO készített interjút a 31 éves kosárlabdázóval a spanyol első osztályú kosárlabda-bajnokság újraindulása alkalmából. A Barcelona szerda délután a Badalona együttesével csap össze Valenciában.

Három hónap után tér vissza az élet a kosárlabdázóknál Spanyolországban. A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokság különleges óvintézkedések mellett folytatódhat, amelyeket Hanga Ádám szerint nehéz lesz megszokni.

Nem lehet egymás mellett ülni majd a kispadon, egymástól másfél méteres távolságra, külön székeken helyet foglalva lehetnek majd a cserejátékosok, továbbá, ha mérkőzés közben két méternél messzebbre megy ki a labda, akkor azt fertőtleníteni kell.

Hanga kiváló fizikai formában várja a folytatást, köszönhetően a karantén alatti edzéseknek és a helyes táplálkozásnak, és ezt nemcsak ő érzi így, hanem a csapattársak is megjegyezték a dolgot. A válogatott kosaras attól tart a legjobban, hogy sok lehet a sérülés ennyi kihagyás után úgy, hogy erőltetett menetben folytatják a bajnokságot, mert kilenc nap alatt öt meccs is vár rájuk.

Ha nem játszanak, akkor egy minden igényt kielégítő szállodában vannak, ahol gyakorlatilag olyan, mintha luxusbörtönben lennének, hiszen a hotelt csak naponta egyszer, szervezetten hagyhatják el egy közös sétára.

A teljes interjút ITT olvashatják.