Szkopjéban folytatja a Veszprém történetének egyik leggólerősebb kézise

Marko Vujin
Hungarian Marko Vujin (C) of MKB Veszprem celebrates after a point against Spanish FC Barcelona in the locak sport hall on April 2, 2011 during their EHF Champions League match. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Marko Vujin az észak-macedón Vardar Szkopjéban folytatja pályafutását. A korábbi veszprémi kézilabdázó rutinja sokat fog jelenteni a csődközeli állapotból rövid idő alatt harmadszor is talpra álló csapat számára.

A 35 éves jobbátlövő korábban 2006 és 2012 között erősítette a Telekom Veszprém együttesét, és hat év alatt a klub történetének tíz legeredményesebb játékosa közé nőtte ki magát. A magyar csapat hivatalos statisztikái szerint összesen 1397 gólt dobott a 26-szoros bajnok mezében.

Marko Vujin hat éven át kézilabdázott Veszprémben Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Vujin Veszprémből egy másik sztárcsapathoz, a THW Kielhez igazolt, és egészen 2019-ig a németeket erősítette. A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonban Portugáliában, a Sporting együttesében kézilabdázott.

Miután két Bajnokok Ligája-győzelemmel párhuzamosan harmadszor is csődbe ment, az orosz milliárdos Szergej Szamszonyenko helyét a klub régi-új vezetője, Mihajlo Mihajlovski vette vissza az elnöki székben. Az időközben a SEHA-liga elnökévé váló Mihajlovski ingyen szerződtette Vujint az észak-macedón fővárosba.